Author Topic: Bah! (Overnight Glitch)  (Read 17573 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Xepher

  • Techsmith
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4,325
  • Illegitimis non carborundum!
    • View Profile
    • Xepher.net
Bah! (Overnight Glitch)
« on: September 26, 2005, 03:18:26 pm »
So, I upgraded some software on the server last night for a "minor security fix" Of course, the slightly newer version completely changed the layout of all config files. I complained about this in another thread already, but bottom line is I had to rewrite most of the webserver config from scratch. I think I got it all working, but I could've missed a bit of stuff here and there.

Then I wake up this morning, and all sorts of weird errors are cropping up. Took me 30 minutes to figure out what was even going on. It looked like permission problems or some such. But no, all that was fine. Turns out the root partition was full, as this month's traffic has been quite high, and the log file is well over 2 gigabytes in size.

Before you ask, no, deleting stuff you don't need won't help. The home/user directories are on a seperate partition. What helped, was that I had to go delete a whole lot of junk left from software builds, old logs, and various other cruft. We should be good now, and I apologize for the trouble.

cyyeun

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Cyyeun Studio
Bah! (Overnight Glitch)
« Reply #1 on: September 26, 2005, 03:53:20 pm »
Hi Xepher,

I think the glitch broke the Gallery. When I click on the links, it bring me to the "not found" page. Other sites' gallery I checked have the same problem as well.

Also, I can't seem to access the site with the address like http://xepher.net/~xxxxx
Cyyeun is here!

Xepher

  • Techsmith
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4,325
  • Illegitimis non carborundum!
    • View Profile
    • Xepher.net
Bah! (Overnight Glitch)
« Reply #2 on: September 26, 2005, 04:29:47 pm »
Working on it...

Xepher

  • Techsmith
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4,325
  • Illegitimis non carborundum!
    • View Profile
    • Xepher.net
Bah! (Overnight Glitch)
« Reply #3 on: September 26, 2005, 04:53:33 pm »
Fixed... missed a bit of config somewhere.

Databits

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 1,607
  • Programming's not just a science, it's an art.
    • View Profile
Bah! (Overnight Glitch)
« Reply #4 on: September 26, 2005, 05:51:45 pm »
I understand now. It makes perfect sense, partitions on Linux are handled a bit differently than windows. Seems like partitions under linux are more like just having multiple quota set directories in windows which allow access depending on the users access level.

Am I close?
(\_/)    ~Relakuyae D'Selemae
(o.O)    
(")_(")  [Libre Office] [Chrome]

Xepher

  • Techsmith
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4,325
  • Illegitimis non carborundum!
    • View Profile
    • Xepher.net
Bah! (Overnight Glitch)
« Reply #5 on: September 26, 2005, 06:50:54 pm »
No, not exactly. They're really seperate partitions, but instead of saying each one is a "drive" (like C: D: E: etc.) you end up mounting each physical device or partition as a directory in the main filesystem. So that while root (/) is on one drive... under that is /home/ which is on a different disk/partition.

Xepher

  • Techsmith
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4,325
  • Illegitimis non carborundum!
    • View Profile
    • Xepher.net
Bah! (Overnight Glitch)
« Reply #6 on: September 26, 2005, 06:51:10 pm »
New thing I just noticed... email=broken. Working on it.

thefemnazi

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 205
    • View Profile
    • http://www.geocities.com/harmonyiscool
Bah! (Overnight Glitch)
« Reply #7 on: September 26, 2005, 11:15:11 pm »
Xepher = my hero.
"The world is not safe for my butt!" -Spongebob Squarepants

I worship Pantsless O'Clock.

Xepher

  • Techsmith
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4,325
  • Illegitimis non carborundum!
    • View Profile
    • Xepher.net
Bah! (Overnight Glitch)
« Reply #8 on: September 27, 2005, 12:16:11 am »
Email fixed. Don't worry, I know of lot of you suddenly had empty inboxes, but no mail was lost. Just a bunch of symlinks got rewritten because some stupid program decided it knew better than I did how to "secure" things. Anyway, I hacked the code for it so it would give up trying that in the future.

POWER TO THE PROLETARIAT!

What?
Who said that? :-P

Databits

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 1,607
  • Programming's not just a science, it's an art.
    • View Profile
Bah! (Overnight Glitch)
« Reply #9 on: September 27, 2005, 04:29:05 am »
Ahh ok, I get it now. I'm more used to things being mounted to drive letters not folders.
(\_/)    ~Relakuyae D'Selemae
(o.O)    
(")_(")  [Libre Office] [Chrome]