Author Topic: AWStats Permissions Error  (Read 16988 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Miluette

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 332
  • C:
    • View Profile
    • Miluette dot com
AWStats Permissions Error
« on: May 06, 2009, 09:20:33 am »
Quote
Error: Couldn't open file "/var/log/awstats/awstats052009.millennium.xepher.net.txt" for read: Permission denied

Setup ('/etc/awstats/awstats.millennium.xepher.net.conf' file, web server or permissions) may be wrong.
Check config file, permissions and AWStats documentation (in 'docs' directory).

Thought I would bring it to attention!
And wasn't it you who told me,
"The sun would always chase the day"?

Xepher

  • Techsmith
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4,328
  • Illegitimis non carborundum!
    • View Profile
    • Xepher.net
Re: AWStats Permissions Error
« Reply #1 on: May 06, 2009, 10:40:11 pm »
I think you might've tried it right when it was updating the stats. It does it once a day, and the file will be unreadable until it's finished. It should correct the permissions once it completes though, and http://millennium.xepher.net/awstats/awstats.pl works just fine at the moment.

Miluette

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 332
  • C:
    • View Profile
    • Miluette dot com
Re: AWStats Permissions Error
« Reply #2 on: May 07, 2009, 01:11:10 am »
Ah, I see! I'll remember that then. XD
And wasn't it you who told me,
"The sun would always chase the day"?

Miluette

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 332
  • C:
    • View Profile
    • Miluette dot com
Re: AWStats Permissions Error
« Reply #3 on: July 05, 2009, 08:30:05 pm »
Hey! About AWStats again!

Is there a way you could, uh, apply filters to tell you which subdomain it's reporting files from?

I just thought of that because you have to apply filters in order to have that be done in Google Analytics. I could just use that but I think I like AWStats more. (I'm just using all these different stat trackers for the sake of it. Must see how they compare first-hand!) Otherwise parts of AWStats reports are very ambiguous for me.
And wasn't it you who told me,
"The sun would always chase the day"?

Xepher

  • Techsmith
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4,328
  • Illegitimis non carborundum!
    • View Profile
    • Xepher.net
Re: AWStats Permissions Error
« Reply #4 on: July 06, 2009, 01:45:34 am »
Unfortunately, there's not a way to do that (that I know of), as the log files don't record that information. Since it's all traffic to one virtualhost, and you're using rewrite rules to substitute stuff for different subdomains, it does get ambiguous. As always though, I'm more than willing to change stuff if you can point me in a direction. If you find a way to do it, I'll be happy to change log file settings or anything.

Miluette

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 332
  • C:
    • View Profile
    • Miluette dot com
Re: AWStats Permissions Error
« Reply #5 on: July 06, 2009, 02:45:00 pm »
Ah, okay!
And wasn't it you who told me,
"The sun would always chase the day"?

Miluette

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 332
  • C:
    • View Profile
    • Miluette dot com
Re: AWStats Permissions Error
« Reply #6 on: July 16, 2009, 01:00:28 am »
And now AWStats hasn't loaded for me all day. D:
And wasn't it you who told me,
"The sun would always chase the day"?

Xepher

  • Techsmith
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4,328
  • Illegitimis non carborundum!
    • View Profile
    • Xepher.net
Re: AWStats Permissions Error
« Reply #7 on: July 16, 2009, 03:02:40 pm »
Strange... it's not just awstats, ALL cgi scripts are causing weird segfaults. I'm trying to fix it now, but I have to leave shortly on this trip.

Xepher

  • Techsmith
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4,328
  • Illegitimis non carborundum!
    • View Profile
    • Xepher.net
Re: AWStats Permissions Error
« Reply #8 on: July 16, 2009, 03:45:39 pm »
I finally found it. Apparently the updated version of APR (which apache relies on) to 1.3.6 causes a segfault in cgi programs. I downgraded apr to 1.3.5 and it fixed it. That is a weird bug that apparently is unreported/undiscovered. It may have something to do with the fact that I'm running the peruser module. Oh well, fixed for now... and I've got a whole 75 minutes before I have to leave for Costa Rica! :-P

Miluette

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 332
  • C:
    • View Profile
    • Miluette dot com
Re: AWStats Permissions Error
« Reply #9 on: July 18, 2009, 11:26:50 am »
lol, just in time! XD
And wasn't it you who told me,
"The sun would always chase the day"?