Xepher.Net Forums

Xepher.net => Announcements => Topic started by: Xepher on April 11, 2008, 09:59:39 am

Title: Unexpected Downtime
Post by: Xepher on April 11, 2008, 09:59:39 am
The datacenter that houses Arclight (the xepher.net server) went down for several hours early this morning. It seems to be back up now, but it was up and down quite a bit, so I'm not counting any chickens before they're hatched. Anyway, not much I can do about it... I noted that uptime had gone from 43 days to 15 minutes a few hours ago, then I lost all contact with the system. Finally got a support request through and got the server restored, but it's back to 10 minutes uptime. I think they had some fairly major problems they're not really wanting to tell us about. Either that, or just "coincidentally" the xepher.net server went down twice in 4 hours, with a report from the datacenter of a "brief outage" right in the middle of that timeframe. Considering the server didn't even go completely down when a hard drive failed, I think it's much more likely their power grid reset a few times tonight and they just don't want to admit it.

Anyway, shouldn't be a big deal, just letting everyone know why things were unavailable for a few hours.
Title: Re: Unexpected Downtime
Post by: Xepher on May 13, 2008, 10:29:09 pm
Just mentioning this here so as not to waste a new thread, but... did anyone notice some "server not found" earlier today? I couldn't connect to xepher.net for a few hours, but I could connect to my parent's computer, and it could connect to xepher.net just fine. I traced it to a routing issue between nlayer.net and the datacenter. Definitely would've affected anyone routing from Texas via RoadRunner (Time Warner Cable) service I think, but I'm wondering if anyone else had problems.
Title: Re: Unexpected Downtime
Post by: fesworks on May 14, 2008, 01:16:05 am
I didn't notice anything, but I was at work too :P